Kazna za "Tojotu" 32 miliona dolara

Bez autora
Dec 21 2010

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, pristala je da plati američkoj vladi ukupno 32,425 miliona dolara kazne u vezi sa dva odvojena slučaja opoziva vozila.Japanska kompanija će platiti kaznu zbog toga što nije blagovremeno obavestila američke saobraćajne vlasti o dva tipa kvara na vozilima - problem sa akceleratorom pedale koji može da bude blokiran podnom prostirkom i da dovede do iznenadnog ubrzanja vozila, kao nevoljma sa upravljačkim sistemom.

Kazna za "Tojotu" 32 miliona dolaraJapanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, pristala je da plati američkoj vladi ukupno 32,425 miliona dolara kazne u vezi sa dva odvojena slučaja opoziva vozila, saopštilo je američko ministarstvo saobraćaja.

Japanska kompanija će platiti kaznu zbog toga što nije blagovremeno obavestila američke saobraćajne vlasti o dva tipa kvara na vozilima - problem sa akceleratorom pedale koji može da bude blokiran podnom prostirkom i da dovede do iznenadnog ubrzanja vozila, kao nevoljma sa upravljačkim sistemom.

Oba slučaja kasnije su prinudila "Tojotu" na masovan opoziv vozila.

Rešenjem ovog spora, koje je potvrdila i "Tojota" zaključena je burna godina japanske kompanije u Vašingtonu, povodom opoziva miliona vozila i problema sa njihovom bezbednošću koji su ubrzali vladinu istragu.

"Tojota" je već jedom kažnjena zbog sličnog odnosa prema opozivu, što je dovelo do gubitka prestiža i poverenja potrošača u njene najbolje prodavane robne marke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik